Little Rainbow
My Bag
Sunday, June 2 • 10:14 PM • 0 comments

Assalamualaikum.
Harini mood happy. I donno why. Im just feeling happy right now.
Eh, gila ganas aku ni. Type sampai huruf "G" kat keyboard ni nak tercabut dah.
Sorry along, pergilah beli keyboard baru sana.
Sekarang ni ada keyboard baru kan?. Yang femes punya beb.
Nanti aku nk suruh abang aku beli keyboard jenama Gucci.

Back to the main topic. Seperti semua sudah sedia maklong.
Perempuan dan handbag sentiasa bersama.
Aku selalu juga keluar pergi jalan pakai handbag.
Usually, aku keluar rumah, dengan satu bag.
Balik rumah, aku bawa banyak bag. Haah pandai, pelestik bag :p

Mehh aku nk cerita sikit apa yang aku selalu bawa dalam bag.
Firstly, ni memang wajib aku bawa.
Kalau takbawa, aku rasa diri ini tidak sempurna.
Lagipun aku sunyi nanti. Takda sape teman.



Nama dia Mr. BunnyBana. Comelkan?
Kadang-kadang aku bawa kawan dia sekali, Mr. KenChicken.
Mr. BunnyBana suruh.

Memandangkan jenayah semakin berleluasa.
Aku sebagai seorang perempuan kena ada pertahanan diri.
Tapi aku taktau silat, taekwondo, tomoi semua tu.
So aku bawa.......................


Dalam bag aku selalu isi 2 kayu. Senang.
Nanti bila ada orang jahat aku boleh pukul diorang.
Tangan kanan, aku pegang satu. Tangan kiri aku pegang satu.
Padan muka dorang kena pukul dengan aku.
Aku relax je. Macam main dram wooo. Pungpangpungpang!

Sekarang ni aku nak kena jimat,
so aku bila aku pegi shopping aku akan bawa

aku tinggal beli makanan yang dah siap diproses.
Selalunya aku beli pizza. Memang peberet aku tu. Yummy!
Pastu aku cari mana-mana suis yang ada kat shopping mall tu
and masak. Oven ni besar gila bapak kau!
Tapi aku sumbatkan je dalam beg aku sampai muat.
Dapat jimat duit, takpayah pergi makan smpai habis berpuluh hengget.




Buku ni wajib aku bawa. Bila boring nanti aku baca.
Aku bermasalah sikit dengan sifir.
Setakat ni aku bangga sangat sebab aku dah berjaya hafal sifir lima.
Tak sia-sia aku simpan dalam handbag selama ni. *terharu*
Sobb... Sobb Sobb :'( *lap hingus meleleh*

Aku masih terharu lagi sampai sekarang ni. Sobb..sobb..Sobb...
Takde mood nak cerita lebih panjang. So tu jelah setakat ni.
Bye~ sobb sobb sobb *hingus meleleh*


//Aku boring sebenarnya. Mohon maaf tentang entry di atas. Merepek!
  Tiada kaitan antara hidup atau mati. Terimakasih.//




Jangan kau hina
Sunday, May 12 • 6:25 AM • 0 comments



Bismillahirrahmannirahim. Assalamualaikum w.b.t

Wahai hamba Allah,
Setiap insan itu telah dikurniakan perasaan,
Malah haiwan sekalipun turut mempunyai perasaan,
Tidak kah kau lihat?
Seekor ibu kucing meratapi bangkai anak-anaknya dengan kesedihan?
Tidak kah pernah kau terfikir bahawa manusia juga sama?

Wahai makhluk Allah,
Sedarlah engkau!
Sedarlah engkau bahawa aku mempunyai hati.
Adakah kau tahu apa itu gurauan?
Adakah kau tahu apa itu hinaan?
Apakah kau bisa membezakan antara keduanya?

Wahai khalifah Allah ,
Aku kecewa. Aku sedih dengan sikapmu.
Namun siapa aku untuk bersuara.
Kita adalah khalifah Allah,
Kita adalah hamba Allah,
Kita adalah sama tapi tidak serupa.
Sedarkah engkau akan hal ini?
Jangan pernah kau rasa hebat,
Jangan pernah kau rasa sempurna.

YaAllah,
kuatkan semangatku agar aku bisa tabah,
lembutkan hatiku untuk memaafkan mereka,

**Alhamdulillah. Syukur kepada Allah atas segala kurniaannya. Thankyou Allah. Uhibbu Allah.














Welcome to my blog. Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> #Pistachio #JongKook

Diary About Link Stuff




Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: Nadia